Behandeling

Behandeling

Het eerste consult

 

Het eerste consult is direct ook de eerste behandeling. Tijdens dit consult wil ik achterhalen of ik jou (of jouw kind) kan helpen. Als je voor het eerst bij me komt, ga ik met je in gesprek om een breed beeld te krijgen van de ontwikkeling en het ontstaan van je klachten. Ik begin ook met het testen van de beweeglijkheid van je lichaam. Omdat ik hiervoor direct contact met de structuur van je lichaam wil hebben voor de beste diagnose, vraag ik je om alleen je ondergoed aan te houden tijdens het consult. Als dit niet goed voelt voor jou, kan dit ook met kleren aan gebeuren.

Als blijkt dat ik je niet kan helpen, dan geef ik dat aan en verwijs je eventueel door naar een andere specialist.

Nu zal ik ook direct de bewegingsbeperkingen behandelen. Hiervoor gebruik ik alleen mijn handen. Ik beschik over veel ‘zachte’ technieken. Via een integrale, holistische aanpak zal ik de drie hoofdsystemen uit de osteopathie in je lichaam onderzoeken en behandelen.

  1. Het pariëtale systeem – botten, gewrichten en spieren;
  2. Het craniosacrale systeem – schedel en wervelkolom;
  3. Het viscerale systeem – organen en ophangingssysteem.

Na het consult is het zelfherstellend vermogen van het lichaam in gang gezet. Hoe dit wordt ervaren verschilt sterk van persoon tot persoon. Het menselijk lichaam is geen mechanische machine en daarmee is het herstel heel persoonlijk en niet altijd te voorspellen. Soms worden de klachten even als sterker ervaren; vanuit de osteopathie is dit een goed teken. Het geeft aan dat het lichaam aan de slag is gegaan met het oplossen van de klachten. Na een aantal dagen is een verbetering van je klachten te verwachten.

Vervolg consult

 

Het doel van mijn aanpak is om je in relatief korte tijd maximaal drie keer te behandelen. Tussen de behandelingen in is het lichaam bezig een nieuw evenwicht te creëren. Dat kan twee tot acht weken duren. Dit bespreken we samen en is individueel bepaald. Uiteindelijk streef ik ernaar om je structureel te helpen. Dat betekent dat ik jou maximaal eens per jaar nog wil zien voor een check-up.

'Ik heb haar behandeling als prettig ervaren!''

Johan Meijer

''Na 1 behandeling bij Jule merkte ik al verbetering''

Karin